"Zo stom dat ik je niet herkende": Fan wist niet dat ze naast Dotan in vliegtuig zat

Alicia zat zonder het te weten urenlang naast haar idool Dotan op het vliegtuig. Nu heeft ze een bericht geschreven voor de Nederlandse singer-songwriter om zich te verontschuldigen dat ze hem toen niet heeft herkend. Dotan zelf was sinds het begin gecharmeerd door de situatie, dat bleek al uit zijn tweets over deze bijzondere vlucht.
(c) Johan Poelmans - klinikartistik.be

Dotan gaf zijn fan na de vlucht een briefje mee waarin hij liet weten wie hij werkelijk was. Alicia zal haar ogen niet geloofd hebben: de man met wie ze de hele vlucht had gesproken over de muziek van Dotan, bleek Dotan zelf te zijn. Ze had al die tijd tijd niets door, zelfs niet toen ze hem naar zijn eigen muziek liet meeluisteren.

Toen Alicia er uiteindelijk achterkwam, stuurde ze een berichtje voor hem de wereld in.

Steun in moeilijke tijden

Aan het begin van de brief verontschuldigt de fan zich omdat ze hem niet heeft herkend: "Ik kan niet geloven hoe stom ik ben om jou niet te herkennen en al jouw hints tijdens de vlucht te negeren." Ze laat ook weten dat ze vooral zijn muziek goed kent en hem nog nooit als persoon heeft opgezocht. Ze wist bijgevolg tot voor kort niet hoe hij eruitzag. Dat geldt overigens voor bijna al haar favoriete muziekgroepen of zangers.

Ze ontdekte de muziek van Dotan tijdens een serie. Sindsdien luistert ze non-stop naar zijn muziek, die haar en haar moeder geholpen heeft om moeilijke tijden te doorstaan.

Pas na de vlucht heeft Alicia dus via een briefje ontdekt wie haar medepassagier werkelijk was. Hij had haar de hele vlucht niets verteld. Ze waardeert zijn bescheidenheid, maar had ook wel gewild dat hij het toen had gezegd. "Ik had jou graag persoonlijk verteld hoeveel ik van jouw muziek hou", schrijft ze in het bericht.

In het bericht bedankt ze hem ook voor de tickets die hij haar via het briefje had aangeboden. "Blijf alsjeblieft mooie muziek maken en probeer zo bescheiden te blijven zoals je bent. Ik beloof je dat het nooit meer zal gebeuren", besluit de fan.

Dotan vroeg hulp via Twitter

De Nederlandse zanger tweette nog tijdens de vlucht over de bijzondere situatie waarin hij verzeild was geraakt en vroeg zijn volgers op Twitter hoe hij dit moest aanpakken. Het was ex-weervrouw van het Nederlandse RTL Nieuws Helga van Leur die hem de tip gaf zijn fan na de vlucht een briefje af te geven.

Dotan was gecharmeerd door de situatie, maar het was soms ook ongemakkelijk, vooral toen ze hem naar zijn eigen muziek liet luisteren en vroeg wat hij in het leven deed. "Ik wil deze ervaring niet bederven of haar in verlegenheid brengen. Het gaat voor haar om de muziek en dat was eigenlijk het allergrootste compliment ooit," tweette hij.

Via een besluitende tweet liet hij zijn fans weten dat zulke momenten hem motiveren om door te gaan. Hij werkt ook aan nieuwe muziek.

Meest gelezen