Deze man volgt James Comey op als nieuwe FBI-baas

Christopher Wray volgt James Comey op als nieuwe topman van de Amerikaanse politiedienst FBI. De benoeming van de man is met een overduidelijke meerderheid aanvaard door de Amerikaanse Senaat met 92 voor- en 5 tegenstemmen.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De Amerikaanse Senaat heeft de benoeming van Christopher Wray als nieuwe directeur van de FBI bevestigd. President Donald Trump had Wray in juni al naar voren geschoven als opvolger van James Comey (foto onder) die hij heeft ontslagen, omdat hij het FBI-onderzoek naar de Russische inmenging bij de verkiezingen niet wilde stopzetten.

Enige tijd geleden liet de 50-jarige man optekenen dat hij onafhankelijk blijft en niet beïnvloed zal raken door politieke zaken of druk van de president. De kersverse FBI-directeur werkte eerder als jurist en had een hoge functie binnen het Amerikaanse ministerie van Justitie. In het verleden heeft hij overigens samengewerkt met Comey.

Meest gelezen