Dow Jones sloopt voor het eerst de grens van 22.000 punten

De Dow Jones heeft voor het eerst de grens van 22.000 punten overschreden. Het is al de derde mijlpaal die de belangrijkste Amerikaanse beursindex dit jaar haalt.
AFP or licensors

Eind januari bereikt de Dow Jones 20.000 punten, begin maart was dat al 21.000 punten. Vandaag haalt de beursindex liefst 22.000 punten, dit voor het eerst. Dat betekent dat ie in een half jaar meer dan 10 procent is gestegen.

Begin dit jaar teerde het succes van de Dow Jones vooral op de verkiezingsbeloftes van de toen kersverse Amerikaanse president Donald Trump: de economische groei aanwakkeren, onder meer door grote infrastructuurwerken en belastingverlagingen.

Maar van die beloftes is nog niet in veel in huis gekomen. Het nieuwe record is dan ook vooral te danken aan de forse klim van enkele aandelen, zoals vliegtuigbouwer Boeing (+56 procent in 2017) en Apple (+37 procent in 2017), dat meteen zijn hoogte peil ooit heeft bereikt. Apple zag de verkoop van de iPhone tijdens het tweede kwartaal weer toenemen.

Meest gelezen