(c) Marcel Malherbe/ Hollandse Hoogte

Drie doden pas na weken gevonden: Brugse burgemeester werkt aan actieplan

In de West-Vlaamse stad Brugge zijn in amper drie dagen tijd drie mensen dood in hun huis gevonden. Hun lichamen lagen er al weken. Burgemeester Renaat Landuyt werkt nu aan een plan om zulke situaties in de toekomst te vermijden.
(c) Marcel Malherbe/ Hollandse Hoogte

Blijkbaar was er niemand die de drie overleden personen miste. Eén slachtoffer was een 80-jarige vrouw, maar de leeftijd van de andere doden - een man van 41 en een vrouw van 47 - doet de wenkbrauwen nog meer fronsen.

Volgens burgemeester Renaat Landuyt volstaat het niet om Bruggelingen aan te sporen om op hun buren te letten. "We gaan ervoor zorgen dat wijkagenten, buurtwerkers, gemeenschapswachten en iedereen die op straat aanwezig is de signalen beter kunnen opvangen en op de juiste manier kunnen melden."

Eind augustus zal het Brugse actieplan klaar zijn.

Meest gelezen