Duitse tiener (15) omgekomen bij zwaar onweer op kamp

Op een jeugdkamp in Duitse deelstaat Baden-Württemberg is vannacht een tiener omgekomen bij een zwaar onweer. De jongen (15) kwam onder een boom terecht die getroffen was door de bliksem. De boom knakte af en kwam op een aantal tenten terecht waarin de jongeren sliepen. Drie andere jongeren van 13 en 14 jaar oud raakten zwaar gewond, één van hen is in levensgevaar.
Copyright by Thomas Wiewandt, All Rights Reserved. Legal use of image requires prior written license from photographer/his agent
(archiefbeeld)

Er namen in totaal een twintigtal jongeren deel aan het kamp, er waren ook vier begeleiders. Na het ongeval is het kamp meteen stopgezet. Ook in een ander jeugdkamp in Wiesbaden zijn gewonden gevallen door ontwortelde bomen.

Elders in het zuiden en westen van Duitsland is er zware materiële schade door het hevige onweer. Er is sprake van ontwortelde bomen die op geparkeerde auto's terechtkwamen. Ook veel huizen zijn beschadigd, onder meer door rondvliegende dakpannen.

Meest gelezen