Joggen -zonder politietoestemming- voortaan verboden in Sierra Leone

Wie in Sierra Leone wil joggen, moet daar voortaan speciale toestemming van de politie voor krijgen. De politie in het Afrikaanse land wil naar eigen zeggen zo de overlast aanpakken die joggers nu zouden veroorzaken. “Ze hinderen het verkeer, kloppen op voertuigen en spelen luide muziek”, klinkt het onder meer.

Enkele dagen geleden heeft de politie in Sierra Leone aangekondigd dat joggen er voortaan verboden is. Wie het wel nog wenst te doen heeft er een speciale toestemming voor nodig. Het mag voor alle duidelijkheid wel nog op het strand. “Joggers in groepen veroorzaken overlast”, klinkt het in een mededeling. “Ze schelden, hinderen het verkeer, kloppen op voertuigen, spelen luide muziek en stelen.”

De mededeling veroorzaakt ophef in hoofdstad Freetown. “We verzamelen meestal met de jongeren uit de buurt om in de weekends te gaan joggen en te voetballen”, zegt Mohamed Kamara, een jonge ambtenaar aan het Franse persagentschap AFP. Hij ontkent dat ze daarbij overlast veroorzaken. “Integendeel. Het heeft veel jongeren terug op het rechte pad geholpen.”

Critici hekelen bovendien dat er grotere veiligheidsproblemen zijn in het land dan joggers. "Ze zouden daar beter meer middelen op inzetten", klinkt het.

Meest gelezen