Telenet ziet vervijfvoudiging van buitenlands dataverbruik sinds wegvallen roamingkosten

Het wegvallen van de roamingkosten in Europa, de extra kosten die u betaalt als u bijvoorbeeld belt of surft in het buitenland, heeft zoals verwacht een toename van het buitenlands dataverbruik teweeggebracht. Telenet noteert nu een vervijfvoudiging van het gebruik.

Bij Telenet wordt tijdens de zomermaanden doorgaans een verdubbeling van het buitenlands dataverbruik genoteerd, maar halfweg de zomer ziet het bedrijf al een vervijfvoudiging van het gebruik van buitenlands dataverbruik. Het verwacht dat deze stijgende trend tot het einde van de zomer zal aanhouden.

Ook Proximus noteert een forse toename van het buitenlandse dataverbruik, ttot een verdubbeling in sommige gevallen. Orange maakt pas over twee weken zijn cijfers bekend.

Einde roamingkosten in Europese Unie

Sinds 15 juni 2017 mogen telecomoperatoren in de Europese Unie niets extra meer aanrekenen voor roaming. Dat zijn extra kosten wanneer u mobiel surft, belt of sms't in het buitenland. De dure gsm-factuur na de vakantie moet daarmee tot het verleden behoren dankzij een Europese wet.

Meest gelezen