Tiener opent nooddeur vliegtuig en springt naar buiten

Een Amerikaanse tiener (17) heeft net na de landing via de nooddeur een vliegtuig verlaten. De andere passagiers en het boordpersoneel konden weinig doen om hem tegen te houden. Grondpersoneel kon de jongeman overmeesteren. Hij is opgepakt door de politie.
AP2004
(archiefbeeld)

Het vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Copa Airlines was net geland op de luchthaven van San Francisco toen de jongeman plots recht sprong, de nooddeur opende, langs de vleugel naar beneden gleed en op de tarmac sprong. De andere passagiers waren geschokt en konden hem niet tegenhouden. Ook het boordpersoneel was te laat om hem tegen te houden.

Grondpersoneel van de luchthaven kon de jongeman tegenhouden en overmeesteren tot de politie aankwam en hem oppakte. De tiener is niet gewond geraakt. Volgens ooggetuigen zou de jongeman tijdens de 7 uur durende vlucht angstig en nerveus zijn geweest, maar wat hem precies bezielde om net na de landing het toestel te verlaten is nog niet duidelijk.

De luchtvaartmaatschappij benadrukt in een persbericht dat het normaal is dat passagiers de nooddeur kunnen openen, maar dat dit doen zonder expliciete toestemming van het boordpersoneel een misdrijf is. Een stewardess zou overigens na de ontsnapping van de jongeman de deur hebben versperd om te voorkomen dat nog iemand hetzelfde zou doen.

Meest gelezen