Vader van Vincent Van Quickenborne levend en wel terecht

Georges Van Quickenborne, de vader van de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne, is deze namiddag teruggevonden. De 71-jarige man was sinds gisterenmiddag spoorloos. De politie had een opsporingsbericht verspreid en een zoekactie opgestart.

Vincent Van Quickenborne tweette gisteravond laat al over de verdwijning van zijn vader. "Vermist. Rond 15u is mijn vader Georges Van Quickenborne vertrokken met fiets vanuit thuis in centrum Kortrijk. Hij is spoorloos. Help ons", luidde de tweet.

Het parket van West-Vlaanderen had een opsporingsbericht verspreid. De politie en de Cel Vermiste Personen hebben de Leie tot in Frankrijk afgezocht en hebben een helikopter ingezet bij de zoekactie.

Rond 14 uur maakte de burgemeester van Kortrijk bekend via Twitter dat zijn vader levend en wel teruggevonden is.