"Gouverneur West-Virginia stapt over van Democraten naar Republikeinen"

Gouverneur Jim Justice van West-Virginia plant een overstap van de Democraten naar de Republikeinen. Dat heeft The New York Times vernomen. Volgens de krant kondigt hij het nieuws straks samen met president Donald Trump aan op een bijeenkomst voor aanhangers.

"Een heel grote aankondiging": dat heeft Trump eerder vandaag beloofd voor de bijeenkomst voor fans en aanhangers in Huntington in West-Virginia later vanavond. The New York Times meent nu al te weten met welk nieuws de Amerikaanse president op de proppen zal komen: gouverneur Jim Justice van de Amerikaanse staat stapt over van de Democraten naar de Republikeinen.

Justice is pas sinds januari gouverneur van West-Virginia. De staat is traditioneel Republikeins, maar toch lukt het ook een handvol Democraten om een openbaar ambt te bemachtigen. Zelf raakte Justice op die manier als conservatieve Democraat verkozen. Opvallend: hij weigerde Hillary Clinton te steunen toen zij vorig jaar voor zijn partij een gooi naar het Witte Huis deed.

In het verleden heeft Justice altijd een dubbelzinnige houding aangenomen op politiek vlak. Zo steunde hij zowel Democraten, Republikeinen als onafhankelijke kandidaten tijdens kiescampagnes. Daarvoor heeft hij middelen zat want als steenkool- en vastgoedmagnaat is hij miljardair en een van de rijkste politici van de VS. Volgens The New York Times heeft hij "vriendschappelijke" relaties met sommige familieleden van Trump.

Meest gelezen