Dief aangehouden die man uit raam deed springen of vallen

De politie heeft een man opgepakt die ervan verdacht wordt afgelopen vrijdag een diefstal te hebben gepleegd in een appartement op de Antwerpse Linkeroever en daarbij de 44-jarige bewoner te hebben aangevallen, waarna die laatste in paniek via het raam probeerde weg te vluchten. Dat meldt het parket van Antwerpen. Het slachtoffer sprong of viel naar beneden en verkeerde een tijd in levensgevaar. De verdachte is geen onbekende voor het gerecht, de onderzoeksrechter heeft hem intussen ook al aangehouden.

Na het incident waren er al aanwijzingen dat er een tweede persoon in het appartement aan de Blancefloerlaan aanwezig was toen de bewoner naar beneden viel. Een zoekactie in de buurt leverde echter niets op.

Gisteren kon de politie dan toch een verdachte arresteren. "Er zijn sterke aanwijzingen dat de verdachte zaken zou hebben gestolen uit het appartement van het slachtoffer", stelt het parket. "Hij zou het slachtoffer eveneens hebben geslagen. Het slachtoffer zou hebben geprobeerd om via het raam weg te vluchten."

Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor diefstal met geweld en opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. De onderzoeksrechter liet de verdachte na verhoor aanhouden.

Meest gelezen