Dossier geopend na klachten over hardhandige aanpak politie tegen migranten uit Maximiliaanpark

De politiezone Brussel-Hoofdstad en Elsene heeft een dossier opgemaakt naar aanleiding van een RTBF-artikel waarin migranten klagen dat ze hardhandig aangepakt zouden zijn door de politie. Er zou ook sprake zijn van diefstal en geld. "De politie neemt de feiten ernstig, maar tot nu toe zijn er nog geen klachten binnengekomen", zegt Ilse Van de Keere van de politiezone.
Archiefbeeld

In het artikel van de Franstalige openbare omroep wordt er gesproken over feiten aan het Zuidstation en in Antwerpen, twee plaatsen die niet tot de politiezone Brussel-Hoofdstad en Elsene behoren. "Toch hebben we een dossier opgemaakt, omdat de migranten in het Maximiliaanpark zouden verblijven", zegt woordvoerder Ilse Van de Keere. Migranten klagen dat de politie hen hardhandig aanpakt en er is sprake van diefstal van gsm's en geld. 

Maar tot nu toe is er in Brussel nog geen rechtstreekse klacht binnengelopen. "We beschikken over heel weinig informatie. We weten niet wanneer of waar de feiten hebben plaatsgevonden, of het ging over mensen in uniform of niet. Moesten we over meer informatie of details beschikken zou dat interessant zijn om het onderzoek grondig te kunnen voeren. Het is ook niet zeker of onze politiezone er iets mee te maken heeft." Van de Keere benadrukt dat de feiten ernstig genomen worden, maar dat ze het volledige vertrouwen behoudt in de politieagenten tot het tegendeel is bewezen. 

Het dossier zal nu overgemaakt worden aan het parket dat zal beslissen hoe het onderzoek verder gevoerd zal worden. 

Meest gelezen