Farmareus Teva schrapt wereldwijd 7.000 banen

Farmabedrijf Teva gaat tegen eind dit jaar 7.000 banen schrappen. Dat melden Israëlische media. Teva, de grootste producenten van generische geneesmiddelen ter wereld, heeft ook een vestiging in België.

Teva, niet te verwarren met de maker van sandalen, maakte in het tweede kwartaal een veel groter verlies dan verwacht. Daarom ziet het zich genoodzaakt om grondig te herstructureren. 

Volgens de Israëlische krant Haaretz worden dit en volgend jaar 15 fabrieken gesloten of verkocht en trekt Teva zich dit jaar nog terug uit 45 landen.

Het bedrijf heeft ook een vestiging in België, in Wilrijk. Daar werjeb zo"n 140 mensen, vooral in de verkoop. Of de Belgische vestiging betrokken is bij de herstructurering, kan men in Wilrijk nog niet zeggen. 

Teva heeft wereldwijd zo'n 44.000 werknemers, verspreid over 60 landen. Vier jaar geleden kondigde het bedrijf al een grote herstructurering aan, waaarbij 5.000 banen verloren zouden gaan tegen eind dit jaar. Door tegenvallende cijfers, komen er daar nu dus nog een pak bij. 

Meest gelezen