Jongeman overleeft moordpoging in Anderlecht door liefdesrivaal

In Anderlecht is een twintigjarige man meerdere keren neergestoken door de ex-vriend van zijn vriendin en enkele van zijn kompanen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand afgevoerd, maar zijn toestand is intussen stabiel. Twee verdachten, waaronder de ex-vriend, zijn opgepakt.

"Een groepje van zeven of acht personen is rond middernacht naar de woning van een meisje getrokken in Anderlecht", zegt Gilles Dejemeppe van het Brusselse parket. "Ze sleurden de nieuwe vriend van het meisje naar buiten en vielen hem. De ex-vriend zou daarbij meerdere messteken hebben toegediend aan het slachtoffer."

De daders sloegen nadien op de vlucht, maar twee ervan konden nadien worden opgepakt. "Het gaat om de ex-vriend en een van zijn kompanen", aldus de parketwoordvoerder. "De anderen worden momenteel opgespoord."

Het slachtoffer werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn toestand is intussen stabiel. Hij kon wel nog niet verhoord worden.

Meest gelezen