Nederland houdt 147 pluimveebedrijven dicht

Nederland houdt 147 pluimveebedrijven dicht in verbrand met de fipronilcrisis. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onderzocht zowat 180 bedrijven nadat gebleken was dat eieren besmet waren door het gebruik van het bestrijdingsmiddel.

Fipronil, een middel om bloedluis te bestrijden heeft een grote crisis veroorzaakt bij kippenbedrijven in Nederland, Duitsland en België. Nadat is gebleken dat het product in eieren is terechtgekomen, worden eieren massaal uit de handel gehaald en worden kippenbedrijven geblokkeerd. 

Hoeveel bedrijven in België precies geblokkeerd zijn, is niet precies geweten. Het zou gaan om een paar tientallen. In Nederland kunnen ze er sinds vandaag wel een exact cijfer op plakken: 147 van 180 bedrijven die onderzocht werden, meldt de Nederlandse omroep NOS op basis van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Die autoriteit meldt ook dat alle besmette eieren intussen uit de schappen zijn gehaald. 

Meest gelezen