Reizigers opgelet: vanaf vrijdag staking op luchthaven Barcelona

Het veiligheidspersoneel van El Prat, de luchthaven van de Spaanse stad Barcelona, gaat vrijdag, zondag en maandag telkens vier uur het werk neerleggen. Dat meldt de krant La Vanguardia donderdag. Passagiers moeten rekening houden met lange wachttijden en vertragingen.

Het personeel legt die drie dagen telkens het werk neer van 05.30 tot 06.30 uur, van 10.30 tot 11.30 uur, van 16.30 tot 17.30 uur en van 18.30 tot 19.30 uur.

De vakbonden eisen met de actie meer personeel en betere werkomstandigheden. Indien niet op hun eisen wordt ingegaan, dreigen de vakbonden hun acties uit te breiden en het werk vanaf 14 augustus voor onbepaalde tijd neer te leggen.

In juli was er ook al een staking van het veiligheidspersoneel op de luchthaven. Toen moesten reizigers tot drie uur wachten bij de bagagecontrole.

 

Meest gelezen