The Kidd Creole opgepakt voor doodsteken van dakloze

The Kidd Creole, een lid van de legendarische hiphopband Grandmaster Flash and the Furious Five, is opgepakt voor het doodsteken van een dakloze man. De man overleed nadien in het ziekenhuis in New York.
2007 AP
The Kidd Creole (tweede van rechts) met drie anderen van The Furious Five

De 57-jarige The Kidd Creole, niet te verwarren met disco-zanger Kid Creole, wordt ervan verdacht dat hij dinsdag een man heeft doodgestoken in New York.

Het slachtoffer, een 55-jarige dakloze, kreeg verschillende messteken in de borst nadat de mannen een woordenwisseling hadden gehad. De dakloze zou dronken geweest zijn en volgens celebritiy-website TMZ zou hij homofobe dingen geroepen hebben.

Klusjesman

Na de steekpartij werd het dakloze slachtoffer naar een ziekenhuis gebracht, waar hij overleed aan zijn verwondingen. The Kidd Creole, die eigenlijk Nathaniel Glover heet, zou volgens Amerikaanse media op weg geweest zijn naar zijn werk, als klusjesman. Hij werd opgespoord nadat hij op bewakingsbeelden in de buurt van de dakloze man was gezien.

Glover maakte in de jaren 1970 en 1980 deel uit van de bekende hiphopgroep Grandmaster Flash and the Furious Five, die met “The Message” een monsterhit scoorde.

Meest gelezen