Trump stuurt ambassadeur McCourt niet naar Brussel, maar naar Parijs

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de zakenvrouw Jamie McCourt voorgedragen als de nieuwe Amerikaanse ambassadrice in Frankrijk. Dat blijkt uit een mededeling van het Witte Huis. Opmerkelijk is dat de president McCourt al had gevraagd om ambassadrice in België te worden, maar die benoeming zal dus niet meer plaatsvinden.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Het voorstel om McCourt tot ambassadrice in Parijs te benoemen is woensdag (lokale tijd) gestuurd naar de Senaat, die wel nog zijn goedkeuring moet geven voor de aanstelling van de ambassadrice.

De mededeling van het Witte Huis vermeldt meteen dat de Senaat zich niet meer hoeft uit te spreken over de benoeming van McCourt als ambassadrice in België. Die voordracht, die op 26 juni naar de Senaat was gestuurd, wordt weer ingetrokken.

Waarom de voorziene ambassadrice voor ons land uiteindelijk naar Frankrijk wordt gestuurd, is niet duidelijk.

De 63-jarige Jamie McCourt is een zakenvrouw en advocate. Ze stond in het verleden aan het hoofd van het baseballteam Los Angeles Dodgers. Ze heeft geen ervaring als diplomate. McCourt heeft Trump gesteund tijdens diens verkiezingscampagne in 2016.

Meest gelezen