Zorgcirkels Jongdementie is de eerste zorgcoöperatie in Vlaanderen

In Leuven is de coöperatie Zorgcirkels Jongdementie opgericht. De organisatie is uniek omdat ze de allereerste Vlaamse zorgcoöperatie is en omdat de doelgroep, personen met jongdementie, mogen toetreden als vennoot en op die manier mee de toekomst kunnen uitstippelen van de coöperatie.

In Leuven is de coöperatie Zorgcirkels Jongdementie opgericht. De oprichters zijn vzw Woonzorgnet-Dijleland, cvba Thuisverpleging Meerdael en het Expertisecentrum Vlaams-Brabant Memo. De organisatie is uniek omdat ze de allereerste Vlaamse zorgcoöperatie is en omdat de doelgroep, personen met jongdementie, mogen toetreden als vennoot en op die manier mee de toekomst kunnen uitstippelen van de coöperatie.

De Zorgcirkels Jongdementie werd begin 2016 opgestart door vzw Woonzorgnet-Dijleland. Door samen te gaan met twee andere organisaties biedt deze coöperatie zorg, ondersteuning, begeleiding en een activiteitenaanbod op maat aan jonge mensen met dementie en hun familie. Het Ontmoetingshuis in de 's Hertogenlaan 97 in Leuven is de spil van het project. Bezoekers zijn er drie dagen per week welkom en kunnen er participeren aan verschillende activiteiten. Ruim 40 gezinnen vonden het afgelopen jaar de weg naar dit project.

Het doel van de nieuwe coöperatie is het verhogen van de deskundigheid en de levenskwaliteit van jonge mensen met dementie, hun mantelzorgers en de betrokken professionelen.

Meest gelezen