Zware brand in grootste vismarkt ter wereld

In de grootste vismarkt van de wereld, in Tokio, woedt een grote brand. De brandweer probeert met man en macht de brand op de vismarkt van Tsukiji, in de Japanse hoofdstad, te blussen.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De brand brak uit om 17 uur lokale tijd (10 uur Belgische tijd) in het open gedeelte van de markt, waar vis aan de man wordt gebracht. Niettemin werd een viertal gebouwen beschadigd. Het grote, overdekte deel van de groothandelsplaats werd niet getroffen. Boven de markt hangt een dikke rook.

Er zijn voorlopig geen berichten over gewonden. De brandweer kwam ter plaatse met zo’n 30 brandweerwagens, maar heeft het lastig om de brand te blussen doordat de markt in een dichtbebouwd gebied ligt met smalle straatjes.

De vismarkt van Tsukiji trekt jaarlijkse duizenden bezoekers die naar de verse, exotische vis komen kijken die er verkocht wordt. Er zijn al langer plannen om de markt naar een meer open plek ter verhuizen, maar vooralsnog wordt er geen vooruitgang geboekt.

Meest gelezen