"Game of thrones"-aflevering van zondag circuleert nu al op het net

De aflevering van "Game of thrones" die pas nu zondag wordt uitgezonden circuleert nu al op het internet. Enkele dagen geleden kwam het nieuws naar buiten dat de Amerikaanse tv-zender HBO was gehackt, maar daar zou dit voorval niets mee te maken hebben. Het zou om een ander lek gaan bij een distributeur.
Image supplied by FilmStills.net. FilmStills.net provides access only and does not license the copyright in the image.

In een brief aan journalisten liet een hacker (of hackers) enkele dagen geleden weten 1,5 terabyte aan data te hebben "bekomen" van HBO, waaronder een script van "Game of thrones". Meer bepaald van aflevering 4 van volgende zondag. Volgens Entertainment Weekly zouden er ook niet uitgezonden afleveringen van "Ballers" en "Room 104" uitgelekt zijn.

Van "Game of thrones" blijkt nu naast het script bij een ander lek ook de aflevering zelf zijn gelekt. Volgens Amerikaanse media is op de video het watermerk te zien van Star India, een van de distributeurs van HBO. Vermoedelijk zit het lek dus ergens in dat bedrijf. "We nemen dit zeer ernstig en zullen het grondig onderzoeken", laat Star India weten in een persmededeling. "We zullen de gepaste gerechtelijke stappen ondernemen."

"Game of thrones" is de melkkoe van HBO: het is een van de meest bekeken televisieseries van het moment. De fantasyserie is daardoor ook erg in trek bij piraten. "Game of thrones" zou de serie zijn die het meeste illegaal wordt gedownload. Momenteel loopt het zevende en voorlaatste seizoen. Al zitten er wel verschillende spinoffs in de pijplijn.

Meest gelezen