Aldi verkoopt geen eieren meer in Duitsland

Als gevolg van het schandaal rond de besmetting van eieren roept de Duitse supermarktketen alle eieren terug uit zijn filialen in Duitsland. Bij de eieren die vanaf vandaag geleverd worden, zal er een bewijs moeten zitten dat ze geen fipronil bevatten.

In de Duitse supermarkten van Aldi zullen er even geen eieren meer te koop zijn. Dat is het gevolg van een maatregel die de keten treft om te vermijden dat consumenten eieren kopen die met de giftige stof fipronil besmet zijn. 

Er zijn in Duitsland al miljoenen eieren vernietigd die uit Nederland geïmporteerd zijn. Klanten kunnen bovendien hun geld terugvragen aan de kassa. 

Aldi zal dus voortaan enkel eieren verkopen waarvan bewezen is dat ze geen fipronil, een middel om luizen te bestrijden, bevatten. De keten waarschuwt zijn filialen dat er nu problemen zouden kunnen optreden met de bevoorrading.  Volgens de groene minister van Landbouw in Nedersaksen moet het hoogtepunt van het schandaal nog komen.

Meest gelezen