Copyright © 2014 - Ross Parry Agency - All rights reserved

Cannabisbedrijf koopt gehucht in Californische woestijn

Het Amerikaanse cannabisbedrijf American Green heeft Nipton, een gehucht op de grens van Californië met Nevada, gekocht voor vijf miljoen dollar om er een toeristische bestemming van te maken. Omdat Nipton in gemeentevrij gebied ligt, kan het nog een tijdje duren voor de eerste cannabisplanten er geplant worden.
Copyright © 2014 - Ross Parry Agency - All rights reserved

American Green, een bedrijf dat begon als verdeler van cannabis voor medisch gebruik, heeft een gehucht in de Californische woestijn gekocht. Nipton is niet veel meer dan een kruispunt, maar daar wil het bedrijf verandering in brengen. Er moeten winkels komen, een bed-and-breakfast, een boerderij en een wellnesscentrum. Het gehucht ligt trouwens op een honderdtal kilometer van Las Vegas.

Stephen Shearin, consultant van het bedrijf, vertelt aan Business Insider: "Het is niet de bedoeling om hier "Woodstock 2017" te creëren. Dit moet een plek worden waar mensen komen werken en delen in een gemeenschap." Het doel is om een gemeenschap te creëren die het gebruik van cannabis aanvaardt en begrijpt.

Voordat de eerste cannabis er geplant mag worden, laat staan verkocht worden, moet het gebied wel nog opgenomen worden in een gemeente. Nipton ligt namelijk op zo een afgelegen plek, dat het niet bij een gemeente hoort. Dan moet het bedrijf nog een vergunning aanvragen om cannabis te kweken. Het kan dus nog even duren voordat cannabistoeristen naar Nipton kunnen trekken.

Meest gelezen