Chaos op luchthaven Barcelona door prikactie veiligheidspersoneel

Op de luchthaven El Prat van Barcelona is er chaos door prikacties van het veiligheidspersoneel. Reizigers wordt aangeraden om zeker vier uur voor hun vlucht naar de luchthaven te komen. Volgens de Spaanse pers lopen de wachttijden nu al op tot bijna twee uur.

De prikacties zijn een gevolg van een al langer aanslepend conflict tussen het veiligheidspersoneel en de directie van een privé-bedrijf dat de luchthaven uitbaat. Overleg met de vakbonden leverde geen oplossing op.

Door het conflict zijn er al meer dan een week vertragingen. Zeker 1.000 mensen hebben hun vlucht al gemist. Barcelona is één van de populairste bestemmingen in Europa. Dit weekend is bovendien één van de drukste van de hele zomervakantie, met veel vertrekkers en veel terugkeerders.

De acties gaan ook zondag en maandag nog verder. Het veiligheidspersoneel op de luchthaven El Prat wil op 14 augustus een echte staking beginnen als hun eisen niet worden ingewilligd.

Meest gelezen