Crombez: "Regering en FAVV moeten meer duidelijkheid geven"

SP.A-voorzitter John Crombez is niet te spreken over de communicatie van de regering en het Federaal Voedselagentschap FAVV over de crisis van de met fipronil besmette eieren. Er moet snel meer duidelijkheid komen, zegt hij.

"In Nederland en Duitsland geeft men veel meer duidelijkheid over toch een belangrijke kwestie", zegt Crombez. "Kippen worden besproeid met insecticiden die uitdrukkelijk verboden zijn. Waarom wist men dat niet eerder hier, hoe lang is dat al bezig, hoeveel van die eieren zijn er in omloop in België?"

"Men zei dat er niets aan de hand is in België, maar de eieren worden wel uit de rekken gehaald bij de supermarkten. Er is echt duidelijkheid en communicatie nodig vanuit de regering en het voedselagenschap."

Crombez maak de vergelijking met de dioxinecrisis uit 1999. "Dat begon ook zo met de boodschap van er is niets aan de hand en we kunnen niets zeggen."

"Maar nu wordt er helemaal niet gecommuniceerd. Je krijgt dan almaar meer nieuwe feiten die aantonen dat er toch wel een probleem is waarover meer duidelijkheid gegeven moet worden. Men heeft op dat vlak blijkbaar niet genoeg geleerd van de dioxinecrisis. Die duidelijkheid moet er snel zijn", besluit Crombez.

Meest gelezen