Dan toch geen assisenproces voor drievoudige kindermoord Lennik

Het proces over de drievoudige kindermoord in Lennik zal dan toch niet voor het hof van assisen worden gevoerd. De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling verwees de zaak door naar de correctionele rechtbank. Twee jaar geleden had de beklaagde drie van haar kinderen opgesloten in haar woning en daarna brand gesticht.
Archiefbeeld

De beklaagde, een 38-jarige vrouw, zal dus niet aan een volksjury moeten uitleggen hoe en waarom ze drie van haar kinderen opsloot in een bijgebouw en daarna brand stichtte.

Ze woonde met haar partner en hun drie kinderen van 2, 4 en 6 jaar oud in Lennik. Ook een oudere dochter van de vrouw, die uit een eerdere relatie kwam, woonde bij het gezin. Op 11 februari 2015 brak er brand uit in een bijgebouw van de woning. De oudste dochter van de vrouw zat toen op school. Toen de brandweer ter plaatse kwam, werden de lichamen van de drie jongste kinderen aangetroffen. Het was meteen duidelijk dat het vuur was aangestoken door de moeder, die werd aangehouden voor moord. Uit de autopsie bleek dat de kinderen waren gestorven door rookvergiftiging en nog leefden toen hun moeder de brand stichtte.

De Brusselse raadkamer verwees de zaak eind mei door naar de kamer van inbeschuldigingstelling met het oog op een assisenproces. Die oordeelde eind juni echter dat de zaak niet voor een volksjury zal worden behandeld, maar dat er een proces voor de correctionele rechtbank komt. De inleiding zou op 12 september zijn, de pleidooien zouden dan in oktober volgen. 

Meest gelezen