Het nieuwe kapsel van Nafi Thiam: “200 à 300 gram extra gewicht”

Nafi Thiam staat morgen aan de start van de zevenkamp tijdens het WK Atletiek met een imposant kapsel. De atlete komt voor de dag met ellenlange zilverkleurige vlechten versierd met een gouden ringetje. Jochen Vanhoudt, kapper van veel bekende Vlamingen is onder de indruk.

“Hier is zeker zes uur werk aan geweest. Tenminste als het door Afrikaanse kapsters is gedaan. Moesten wij het met ons kapsalon doen, dan hadden we zeker tien uur nodig. Afro-kappers doen dit van kindsbeen af. Hoe kleiner trouwens de vlechten, hoe langer het duurt.”, zegt Jochen Vanhoudt van het Antwerpse kapsalon Clientology in “De wereld vandaag” op Radio 1. Veel bv’s komen er vragen om exclusieve kapsels.

“We hebben het zelf gedaan met Josje van K3. Een volle vijf uur werk was er nodig. Na twee weken was ze het al beu. Ze kon er niet door kammen. En ze kon het natuurlijk niet wassen. Je kan het wel bevochtigen met een spons en daarna spoelen. Nochtans is dat ook een voordeel. Dit soort kapsels ligt altijd goed, zelfs als je er mee gaat zwemmen.”

Zeker synthetisch haar

Op basis van foto’s en beelden is Jochen Vanhoudt zeker van zijn stuk: “Thiam heeft zonder twijfel synthetisch haar gebruikt. Dit kan geen natuurlijk haar zijn. Kunsthaar wordt gevlochten en daarna in kokend water gelegd. Het klit samen en zo krijg je dit effect. Je kan er op die manier ook gemakkelijk een kleurtje in verwerken. Aan een lengte van 10 cm heb je trouwens al genoeg om het te verlengen met extensies.”

Nafi Thiam is sinds haar olympisch goud op de zevenkamp een wereldster. Een lucratieve deal met sportmerk Nike doet daar nog een schepje bij. Mogelijk is haar nieuwe hippe imago zelfs geïnspireerd door de reclamejongens en de vele publiciteitsverplichtingen.

Maar hoe gaat de atlete lopen, of verspringen, en vooral hoogspringen met zo’n kapsel? “Ik voorzie geen problemen.”, zegt kapper Vanhoudt, “Ik schat het wel op een extra gewicht van ongeveer 200 à 300 gram. Ze zal waarschijnlijk alles in een “staart” binden en dan zit het meteen strak weg.”

Zondagavond weten we of de 23-jarige Thiam ons land een titel zal bezorgen op het WK in Londen.

Meest gelezen