Hevige brand in Dubaise wolkenkrabber "De Fakkel"

De Torch Tower in Dubai, een van de hoogste wolkenkrabbers van de Verenigde Arabisch Emiraten, werd afgelopen nacht getroffen door een felle brand. De brand is intussen onder controle, zo zegt de brandweer. Er zijn geen meldingen van slachtoffers.

Vannacht werd de woontoren ontruimd door de hulpdiensten, zo luidt het op het officiële Twitter-profiel van Dubai Media Office. Ook de omliggende straten, die met stof en puin bedekt waren, werden afgezet.

In een latere tweet werd meegedeeld dat het vuur onder controle is en dat het gebouw nu wordt "afgekoeld".

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Een woordvoerder van de politie wist wel aan Gulf News mee te delen dat het vuur was uitgebroken op de negende verdieping. Op foto's en videobeelden die op de sociale media circuleren is te zien dat het vuur meerdere verdiepingen trof en dat de vlammen uit het gebouw sloegen.

De 352 meter hoge Torch Tower, in het district Dubai Marina, telt 79 verdiepingen en is daarmee de op zes na hoogste woontoren ter wereld. Het is al de tweede keer in iets meer dan twee jaar tijd dat The Torch ("de fakkel") in brand staat. Bij de brand in februari 2015 vielen geen slachtoffers.

Zoveelste incident

The Torch is niet de enige toren in de Emiraten die recent door brand is getroffen. In augustus 2016 raakten nog 13 mensen gewond, waaronder 10 hulpverleners, nadat er brand uitbrak in een toren in de hoofdstad  Abu Dhabi. Eerder die maand werd in Dubai een gebouw beschadigd door een brand en in juli 2016 brak er in dezelfde stad brand uit in de Sulafa Tower. Ook op oudejaarsnacht 2015 brak er brand uit in een hotel in Dubai.

Al die incidenten doen vragen rijzen over de brandveiligheid van de wolkenkrabbers in de Verenigde Arabische Emiraten.

Meest gelezen