Italië kreunt onder temperaturen van meer dan 40 graden

Italië kreunt onder de hitte. Het ministerie van Volksgezondheid heeft een hittealarm afgekondigd voor 26 steden. Op verschillende plaatsen worden temperaturen gemeten van meer dan 40 graden, meer dan de recordtemperaturen van augustus 2003.

Vandaag zou de warmste dag zijn sinds het begin van de metingen in Italië. Het is ook al weken extreem droog. Door de hitte en de droogte is de wijnoogst in Noord-Italië tien dagen vroeger begonnen dan normaal.

Ook in bijna de hele Balkan is het extreem warm, in Hongarije, Roemenië en Kroatië bijvoorbeeld is code rood van kracht. Dat betekent dat mensen voorzorgsmaatregelen moeten nemen om zich te wapenen tegen de hitte, veel water drinken bijvoorbeeld. Rond de Zwarte Zee liggen de temperaturen iets lager.

Meest gelezen