Oppositieleider Venezuela vrijgelaten uit gevangenis en weer onder huisarrest

In Venezuela is Antonio Ledezma, de burgemeester van de hoofdstad Caracas, opnieuw vrijgelaten uit de gevangenis en onder huisarrest geplaatst. Dat heeft zijn vrouw laten weten.

Antonio Ledezma, de burgemeester van de hoofdstad van Venezuela, was dinsdag samen met een andere oppositieleider gearresteerd. Volgens het hooggerechtshof waren de twee van plan om te vluchten, ze stonden wel al onder huisarrest.

De burgemeester van Caracas heeft gezondheidsproblemen. De andere oppositieleider die dinsdag gearresteerd is, zit wel nog in de gevangenis.

De arrestatie van de twee oppositieleiders wekte grote verontwaardiging. In Venezuela is het al maanden onrustig, er wordt geprotesteerd tegen de regering. Vorige zondag is tijdens een omstreden verkiezing een raad verkozen die een nieuwe grondwet moet schrijven. Die komt vanmiddag een eerste keer samen.

Meest gelezen