Amsterdamse grachten kleuren roze

De Amsterdamse binnenstad is vanmiddag volgestroomd voor de Canal Parade, het jaarlijkse feest van en voor de LHBT-gemeenschap (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders).

De grachten van Amsterdam kleuren sinds 13 uur vanmiddag dieproze, door een lange stoet van 80 boten met honderden opvarenden en duizenden feestvierders die langs de grachten meevieren. De gemeente Amsterdam schat dat zo’n 350.000 mensen op het LHBT-feest zouden afkomen. Het is de 22e keer dat het evenement plaatsvindt.

De bonte verzameling van boten bestaat uit boten van homo-verenigingen, bedrijven, politieke partijen, middenveldorganisaties en vaart door de Amsterdamse binnenstad. Op Google Maps is de route te zien hoe de boten varen.

Vanuit de hoogte zag het begin van de parade er zo uit:

 Vanop het water en vanaf de oevers zag het er zo uit.

De politie houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

 En vaart ook zelf mee met een boot.

Meest gelezen