Antwerpse tram rijdt nu tot op het Eilandje

In Antwerpen is de langverwachte verlenging van tramlijn 7 tot op het Eilandje ingehuldigd. De tram maakt niet langer rechtsomkeer aan de Sint-Pietersvliet, maar rijdt in een lus via onder meer de Rijnkaai en Amsterdamstraat zodat nu ook het MAS en het Red Star Line Museum met de tram bereikbaar zijn.
Flip Franssen
Het MAS in Antwerpen is nu ook bereikbaar met de tram.

De ingebruikname werd de voorbije maanden om uiteenlopende redenen enkele keren uitgesteld, maar nu is volgens de stad en De Lijn alles vlot verlopen.

De voormalige havenbuurt het Eilandje werd de voorbije tien jaar ontwikkeld tot een populaire mix van woonwijken, horeca en toeristische trekpleisters. De verlenging van tramlijn 7 is dus volgens de stad Antwerpen geen overbodige luxe. De nieuwe eindhalte ligt in de Bataviastraat, maar de plannen van de stad en De Lijn gaan nog een pak verder. Als alles volgens plan verloopt, rijden er in het voorjaar van 2018 al trams over de nieuwe Londenbrug naar de Noorderlaan en begin 2019 zou ook de afsplitsing richting Havenhuis - over de Mexicobruggen - klaar zijn.

Om de uitbreiding van lijn 7 te vieren, werden ludieke wandelingen georganiseerd om kennis te maken met het Eilandje. Op 6, 13 en 20 augustus komt bovendien de Poldertram - een historische tram uit 1931 - op het nieuwe traject en vervolgens door de Antwerpse binnenstad rijden.

Meest gelezen