Druk vakantieverkeer op de Europese snelwegen

De vakantie-uittocht heeft de hele dag lange files veroorzaakt op de Europese snelwegen. Vooral in de Franse Rhône-vallei was het lang aanschuiven, met in totaal 857 kilometer file. Ook in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland stonden lange files.
AFP or licensors

Zowel voor vertrekkende als voor terugkerende automobilisten was het soms lang aanschuiven. In Frankrijk was het vooral druk in de regio Rhône-Alpes. Ook elders in het land was het soms langer aanschuiven dan voorzien, met op het drukste moment in totaal 857 kilometer file, dat is meer dan vorig weekend. 

In Duitsland was er erg druk verkeer, vooral in de richting van Oostenrijk en Zwitserland. In Oostenrijk was het vooral druk op de as Salzburg-Villach-Slovenië, met files aan de de Tauerntunnel en aan de Karawankentunnel. In Zwitserland stonden er de klassieke files aan de St-Gothardtunel, zowel in zuidelijke als noordelijke richting.

 

Meest gelezen