Duitsland verwacht "minutieus" onderzoek naar fipronil eieren van België en Nederland

Duitsland roept België en Nederland op om een "minutieus" onderzoek te voeren naar de "criminele" besmetting met luizenbestrijdingsmiddel fipronil bij miljoenen eieren.

Voor de Duitse minister van Landbouw Christian Schmidt is het duidelijk dat er kwaad opzet in het spel is. "Ik verwacht van de bevoegde autoriteiten dat ze deze zaak snel en minutieus ophelderen. In het bijzonder België en Nederland hebben hier verplichtingen", zegt Schmidt.

Duitsland is zwaar getroffen in het schandaal. Volgens het ministerie van Landbouw zijn "minstens drie miljoen besmette eieren" geleverd in het land. Verschillende grote supermarktketens, waaronder REWE en Aldi, hebben al eieren uit de winkelrekken gehaald. Er zou evenwel geen risico zijn voor de volksgezondheid.

Meest gelezen