Panda bevalt van tweeling in Frankrijk, maar eerste jong sterft na geboorte

Gisteravond zijn in ZooParc De Beauval, een dierentuin in de Franse gemeente Saint-Aignan, twee reuzenpanda's geboren. Het is de eerste keer dat een reuzenpanda in Frankrijk bevalt. Eén van de jongen stierf echter al snel, zo meldt de zoo.
AFP or licensors

De twee panda's werden gisteravond kort na elkaar geboren. Moeder Huan Huan ontfermde zich in eerste instantie over het eerste jong, likte het proper en hield het warm. Na de geboorte van de tweede babypanda liet ze de eerste echter in de steek. De Chinese verzorgers konden het diertje niet redden.

Volgens de zoo kijken panda's ook in het wild niet om naar het zwakste jong om voor het sterkste te zorgen. De verzorgers hadden daarom een incubator klaargezet en waren van plan de twee babypanda's afwisselend op te vangen zodat ze elk om beurt de aandacht van hun moeder zouden krijgen.

Meest gelezen