Tinder: "Poseren naast de koning van de jungle maakt je er geen"

De mobiele dating-app Tinder maant haar gebruikers aan om geen foto's meer te posten van henzelf met tijgers. De opvallende oproep kwam er na een ongeruste brief van dierenrechtenorganisatie PETA.
2005 AFP

Op de mobiele dating-app Tinder verschijnen steeds meer foto's van gebruikers - voornamelijk mannen - die knuffelen en kussen met tijgers, de beesten voederen en zelfs high-fives geven. De foto's zijn zodanig populair dat er zelfs eigen websites voor bestaan.

Een onrustwekkend trend, vindt PETA. De dierenrechtenorganisatie richtte zich daarom rechtstreeks tot de oprichters van de dating-app, om hen te wijzen op het dierenleed dat gepaard gaat met het nemen van dergelijke foto's. "Wat op het eerste gezicht misschien een onschuldige foto lijkt, betekent eigenlijk dat een tijger opgesloten, gedomineerd, vastgeketend en gedrogeerd werd, voordat hun foto werd genomen."

"Haal die tijgerselfies neer"

De brief van PETA bleef niet zonder gehoor, want Tinder roept haar gebruikers nu op om al hun tijgerfoto's te verwijderen en geen nieuwe meer te posten. "Vaak maken deze foto's misbruik van prachtige beesten, die weggescheurd zijn uit hun natuurlijke omgeving. Wilde dieren verdienen het om in het wild te leven", staat er te lezen op de officiële Tinder-blog.

Ter ere van de Internationale Dag van de Tijger belooft Tinder ook 10.000 dollar te doneren aan Project C.A.T., een initiatief van Discovery Channel, met als doel de natuurlijke habitat van tijgers te beschermen.

Meest gelezen