Toch nog besmette eieren verkocht in Nederland

In Nederland zijn toch eieren verkocht die besmet waren met fipronil. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft ook nog 14 pluimveebedrijven gecontroleerd waarvan de eieren te veel fipromil bleken te bevatten. De eieren van die bedrijven worden nu uit de rekken gehaald.

De fipronilcrisis blijft maar duren en zich uitbreiden. Gisteren zei de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit nog dat alle eieren die besmet waren met het ontluizingsmiddel uit de handel waren gehaald. Die uitspraak deed de autoriteit na onderzoek van 181 pluimveebedrijven die voorkwamen in de administratie van het bedrijf Chickfriend, dat het insecticide in Nederland verspreidde.

Nadien meldden zich nog zo'n 20 bedrijven die niet in de boekhouding van het gewraakte bedrijf. Daarvan werden er nu 14 geblokkeerd omdat er te veel fipronil werd aangetroffen. De bedrijven moeten 6 à 8 weken hun deuren gesloten houden. Na die tijd leggen kippen naar schatting geen eieren meer met een te hoog fipronil-gehalte.

De eieren van de nieuw geblokkeerde bedrijven zijn/worden uit de rekken gehaald.

Meest gelezen