Vrouw komt om door "waterbom" in Dolomieten

In het dorp Cortina d'Ampezzo, in de Italiaanse Dolomieten, is een vrouw om het leven gekomen toen ze met haar auto werd meegesleurd door een vloed van modder en puin. De aardverschuiving was het gevolg van extreme regenval in de regio.

De vrouw, een gepensioneerd arts van zestig, werd verrast door de modderstroom, die ook rotsblokken en steenpuin meesleurde, toen ze terugkwam van een dorpsfeest in Cortina d'Ampezzo.

Door het water en het puin zijn een aantal straten in en rond het dorp versperd. Er raakten ook enkele huizen beschadigd. De aardverschuiving en daaropvolgende modderstroom werd veroorzaakt door extreme regenval. De voorbije dagen viel er in de regio zoveel neerslag dat Italiaanse media spreken van een "waterbom".

Exact twee jaar geleden vielen bij een modderstroom in hetzelfde gebied nog drie doden, de schade was toen nog veel groter.

Meest gelezen