Belgische jongen verongelukt op Duitse snelweg

Een Belgisch gezin dat op terugweg was van vakantie, is afgelopen nacht het slachtoffer geworden van een tragisch ongeval. Op de A81 in Duitsland, tussen Empfingen en Horb, verongelukte de 13-jarige zoon. De 56-jarige vader raakte zwaargewond. Dat meldt de politie van Tuttlingen, in het zuidwesten van Duitsland. De slachtoffers zijn afkomstig uit Rixensart, in Waals-Brabant.

De Belgische familie reed met een busje waarin zeven personen zaten. Dat week omstreeks middernacht om een onbekende reden af naar de rechterkant van de rijbaan. Daar kwam het na enkele tientallen meters in botsing met een verkeersbord en de vangrail, waarna het tegen een boom tot stilstand kwam. De brandweer moest de inzittenden bevrijden.

Voor de 13-jarige zoon van het gezin kon geen hulp meer baten. De vader, die achter het stuur zat, raakte zwaargewond. De andere inzittenden hadden slechts lichte verwondingen.

Onderzoek

Er is een deskundige aangesteld om de precieze oorzaak van het ongeval te achterhalen, laat de politie weten. Als gevolg van het ongeval moest een rijstrook in de richting van Stuttgart worden afgesloten. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.

Eerder deze zomer gebeurde ook al een erg zwaar ongeval met een Belgische camper in Duitsland, waarbij de vader overleed en zijn vrouw en zoon in een coma belandden.

Meest gelezen