Dranouter Festival: "Terugkeer naar de kern heeft gemoedelijkheid in de hand gewerkt"

Met nog enkele optredens te gaan blikt de organisatie van Dranouter Festival terug op een geslaagde editie. "De festivalformule anno 2017 met een combinatie van straffe concerten, verrassende randanimatie, leuke kinderprogrammatie en veelkleurige foodstands bleek een voltreffer voor jong en oud", zegt Bavo Vanden Broeck, organisator en programmator van het festival.
All rights: www.joostvh.be

De 44e editie van het festival wist 45.000 bezoekers te lokken naar de Westhoek. Dat ligt in lijn met de cijfers van vorig jaar. Zaterdag was nagenoeg volledig uitverkocht. 

De randpodia leken vaak te klein. Zo wisten Brihang en Lenny en de Wespen de Voute tot de nok te vullen. "De Kerk en de Voute zijn echt volwaardige podia geworden. Overdag zie je dat er bijna evenveel volk is op de randpodia dan in de grote tent, al trekken de grote namen 's avonds wel het meeste volk", zegt Vanden Broeck.

Vrijdag waren Het Zesde Metaal, dat een thuismatch speelde, en Doe Maar de grote publiekstrekkers. Zaterdag zorgden Warhaus en Bazart voor een vol terrein.

(lees voort onder de foto's)

All rights: www.joostvh.be
All rights: www.joostvh.be
All rights: www.joostvh.be

Vernieuwingen positief geëvalueerd

Het ruimere terrein, de inspanningen op vlak van duurzaamheid en het tiendaagse randfestival Het Nieuwe Westen zijn positief geëvalueerd.

"Het is een succeseditie geworden. De terugkeer naar de kern van Dranouter heeft de gemoedelijkheid in de hand gewerkt. Er is ook die sociale controle vanuit het dorp dat helpt. We zien dat het draagvlak bij de bevolking groot blijft. Excessen of problemen waren er niet, ook dankzij het perfecte festivalweer", aldus Vanden Broeck, die zelf ook genoot van zijn festival. "We gaan niet voor die grote headliners, wel voor diversiteit en variatie".

Gregory Porter en De Dolfijntjes, het geesteskind van Wim Opbrouck, mogen vanavond de 44e editie van het festival afsluiten.

All rights: www.joostvh.be

Meest gelezen