Kamervoorzitter akkoord met samenkomst commissie over Fipronilcrisis

De Kamercommissie Economie en Landbouw komt dinsdag samen in het dossier rond de met fipronil besmette eieren. Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) komt tegemoetaan de vraag van commissievoorzitter Jean-Marc Delizée (PS).

Verschillende oppositiepartijen drongen eerder vandaag aan op meer transparantie rond het fipronil-schandaal, nadat bekend was geraakt dat het FAVV al in juni op de hoogte was van de aanwezigheid van het insecticide in eieren, maar hier niet over had gecommuniceerd.

Volgens Delizée kan een vergadering best dinsdag, zodat er tijd is om de beschikbaarheid te bevestigen van de ministers van Landbouw Denis Ducarme (MR) en van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) en alle betrokken personen samen te roepen.

 

Meest gelezen