Kustwacht redt ruim 800 migranten voor Libische kust

Voor de Libische kust zijn ruim 800 migranten gered en opgepakt bij twee verschillende operaties. Dat zegt de Libische kustwacht. De migranten, onder wie veel kinderen, kwamen uit Libië zelf, Marokko, Tunesië, Soedan en Syrië. Ze zaten aan boord van drie opblaasbare en drie houten bootjes. De kustwacht kon ze onderscheppen op een paar mijl buiten de Libische kust.
AFP or licensors
Archieffoto van migranten die eerder deze week gered werden

Migranten blijven in groten getale proberen om via de Middellandse Zee Europa te bereiken. Dat blijkt uit de honderden mensen die dagelijks door verschillende instanties in de zee worden opgepikt uit bootjes.

Voor de Libische kust heeft de kustwacht gisteren, alles opgeteld, 826 migranten opgepikt. Dat gebeurde bij twee reddingsoperaties. Op drie opblaasbare bootjes en twee houten bootjes zaten mensen uit o.a. Libië, Marokko, Algerije, Soedan en Syrië opeengepakt. Zij werden teruggebracht en opgepakt.

Artsen zonder Grenzen

Intussen heeft de Italiaanse kustwacht zo'n 130 geredde migranten naar Lampedusa overgebracht. De migranten waren donderdag opgepikt door een schip van Artsen zonder Grenzen.

Volgens de hulporganisatie kon het schip om praktische redenen niet aanmeren in de haven van Lampedusa. Daardoor moesten de migranten overstappen op twee schepen van de Italiaanse kustwacht.

Meest gelezen