Man met mes probeert Eiffeltoren binnen te dringen

In Parijs is een man gearresteerd toen hij gisteravond, rond 21.30 uur, met een mes door de veiligheidscontrole van de Eiffeltoren wilde dringen. Dat meldt de Société d'exploitation de la tour Eiffel (SETE), die de toeristische attractie uitbaat.
2017 Xavier Laine

De man, die vermoedelijk alleen was, werd "zeer snel overmeesterd en gearresteerd", meldt de Société d'exploitation de la tour Eiffel. De aanwezig politiediensten hebben het terrein daarna volledig gecontroleerd en alle bezoekers laten evacueren.

Aanvankelijk ging men uit van een gewoon misdrijf, maar daarna heeft men besloten om de zaak als een terrorisme te behandelen. De verdachte zou namelijk geradicaliseerd zijn en "Alluha Akhbar" (God is groot) hebben geroepen. Een gerechtelijke bron heeft aan het Franse persbureau AFP verklaard dat de man een militair wilde aanvallen. 

De Eiffeltoren was gisteravond uitzonderlijk verlicht in de kleuren van voetbalclub Paris Saint-Germain (PSG), om sterspeler Neymar te verwelkomen.

Meest gelezen