Mannen ontvoeren Brits model in reistas en willen haar veilen op het dark web

Een Poolse man van 30 is opgepakt in Milaan. Volgens de Italiaanse politie heeft hij een 20-jarig Brits model ontvoerd en wilde hij haar op het dark web te koop aanbieden als seksslaaf. De jonge vrouw werd zes dagen lang vastgehouden. Een kompaan is nog voortvluchtig.
Reconstructie van de ontvoering.

De vrouw had een foto-opdracht in Milaan. Toen ze in de studio aankwam, werd ze door twee mannen gedrogeerd en met handboeien in een reistas gestoken. Zo belandde ze in de koffer van een auto. De vrouw werd zes dagen lang vastgehouden in hut in een dorpje in de Alpen. Ze werd vastgeketend aan een kast in de slaapkamer.

Aan de manager van het model werd losgeld - een slordige 250.000 euro - gevraagd. Indien dat bedrag niet werd opgehoest, gingen de ontvoerders over tot een veiling van de vrouw op het dark web (deel van het internet dat niet in kaart is gebracht door zoekmachines als Google of Bing). De kidnappers waren niet aan hun proefstuk toe en hadden al andere veilingen met meisjes proberen te organiseren.

Uiteindelijk kon één man, een Pool die in het Verenigd Koninkrijk leeft, worden gevat aan het Britse consulaat in het bijzijn van zijn slachtoffer. Waarom ze daar stonden, is niet duidelijk. Naar zijn handlanger wordt naarstig gezocht.

Meest gelezen