Nederlandse gemeente Barneveld bidt voor gedupeerde eierboeren

In de Nederlandse gemeente Barneveld zijn deze morgen verschillende gebedsdiensten gehouden voor kippenboeren die te lijden hebben onder de fipronilcrisis. In de diepgelovige regio wonen veel pluimveehouders die door het gif zijn getroffen.

Burgemeester Asje Van Dijk en de kerkenraad van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) hadden de kerken in de gemeente opgeroepen om in hun diensten aandacht te besteden aan de gedupeerde boeren.

Voorganger Anton Verstoep van de Nederlands-hervormde Rehobothkerk in Barneveld gaf gehoor aan de oproep en heeft zijn dienst deze morgen aangepast.

"Ik merk dat de boeren beheerst worden door onzekerheid over de onderzoeken die nog gedaan worden", zei hij tegen de Nederlandse openbare omroep NOS. "Ze weten dat deze affaire hen nog heel lang parten gaat spelen en geld gaat kosten."

Met zo'n 3 miljoen legkippen wordt Barneveld ook wel het eiercentrum van Nederland genoemd. De gemeente, gelegen in de diep protestantse bijbelgordel, wordt dan ook bijzonder hard getroffen het fipronil-schandaal.

Meest gelezen