Neil Young zet binnenkort heel zijn oeuvre online, ook onuitgegeven muziek

Neil Young opent binnenkort een archiefwebsite waarop al zijn muziek terug te vinden zal zijn, ook onuitgegeven materiaal. "Elk nummer of album dat ik gemaakt heb, staat er op", schrijft de zanger.

Op de website neilyoungarchives.com zullen fans van de rocker binnenkort doorheen heel zijn muziekcatalogus kunnen scrollen van 1963 tot nu. Op de tijdlijn zullen alle albums te vinden zijn die Young tot nog toe uitbracht, maar ook albums die nog niet uitgebracht zijn of nog in productie zijn.

Elk nummer en elk album krijgt een infokaart met informatie, anekdotes, persartikels, video's en foto's, die steeds zullen geüpdatet worden.

De muziek op website neilyoungarchives.com zal via Xstream te beluisteren zijn, de nieuwe hoge definitie streamingdienst die Neil Young drie maanden geleden aankondigde. Via dat platform zou de muziek van de zanger in goede kwaliteit te horen zijn. Young loopt niet hoog op met de kwaliteit van bestaande muziekstreamingdiensten, zoals Spotify, Deezer, Google Play en Apple Music. Hij biedt zijn muziek ook niet meer via die weg aan.

Meest gelezen