Rolling Stones-gitarist Ronnie Wood geopereerd voor longkanker

Ronnie Wood, de tweede gitarist van The Rolling Stones, heeft longkanker. Dat heeft de zeventigjarige Wood zondag aangekondigd in een interview met The Mail on Sunday. Een tumor die in mei werd ontdekt, is verwijderd.

Een dokter ontdekte de tumor bij de linkerlong van Wood tijdens een routinecontrole in mei. Dat heeft de gitarist gezegd in een interview naar aanleiding van de verschijning van het boek "Ronnie Wood: Artist", een verzameling van tekeningen en schilderijen van Wood.

Wood wachtte nog verdere analyses af, maar liet al weten dat hij onder geen enkel beding chemotherapie zal ondergaan. Een week geleden kreeg hij te horen dat de kanker niet was uitgezaaid en bij een operatie werd de tumor intussen verwijderd. "Alles gaat goed momenteel. Ze hebben het vroeg genoeg behandeld", verklaarde de gitarist van The Stones.

"Ik heb wel veel geluk gehad", voegde Wood er nog aan toe. Vorig jaar stopte hij met roken, maar hij was niet verrast dat hij toch longkanker kreeg, na een leven van een rockster met veel drugs en alcohol. "Ik heb altijd een goede engelbewaarder gehad die over mij waakte."

Meest gelezen