Ruim 10.000 bezoekers voor 13e Antwerpse Museumnacht

In Antwerpen heeft de 13e editie van Museumnacht meer dan 10.000 bezoekers gelokt. Vierentwintig Antwerpse musea en andere culturele locaties waren uitzonderlijk van 19 uur tot 1 uur 's nachts open en boden een aangepast programma aan.

De grootste publiekstrekkers waren het concert van Eva De Roovere in het Letterenhuis, Nicole en Hugo die een kort optreden gaven bij hun eigen expo in het ModeMuseum en "cello fortress", een battle tussen een cellist en gamers in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Museumnacht klokte af op ruim 1.000 bezoekers meer dan vorig jaar, onder meer omdat er twee extra locaties de deuren openden voor een nocturne. In het Fotomuseum en het MHKA waren er bovendien nog afterparty's voor de echte nachtraven. Een ticket kostte 12 euro, waarmee je in elk van de 24 locaties binnen mocht en ook gebruik kon maken van een pendelbus die een parcours tussen de musea volgde. Wie niet overal kon langsgaan, kan trouwens zijn polsbandje nog tot eind augustus inruilen in een van de deelnemende musea voor een gratis bezoek.

Meest gelezen