Vier doden bij schietpartij aan Iraanse kazerne

In Iran heeft een soldaat op een militaire schietbaan in de buurt van Teheran het vuur geopend op zijn collega's. Daarbij zijn vier doden en acht gewonden gevallen, laat het leger weten.
Foto archief

Het incident deed zich voor in Kahrizak, tien kilometer ten zuiden van Teheran. Volgens het leger zijn er twee mogelijke verklaringen voor de schietpartij. Ofwel had de schutter psychologische problemen ofwel maakte de man per ongeluk een snelle draaiende beweging met het wapen.

Vorige maand had zich al een andere schietpartij voorgedaan bij een Iraanse kazerne in Abyek ten noorden van Teheran. Een soldaat schoot daar drie collega's dood en verwondde zes anderen. Volgens het officiële onderzoek leed de man aan een "tijdelijke psychose".

Meest gelezen