Acht jaar na haar dood "nieuwe" single van Yasmine

Acht jaar na haar overlijden komt een "nieuwe" single uit van de Vlaamse zangeres Yasmine. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Yasmine nam het nummer een jaar voor haar dood op. De familie van de zangeres gaf de toestemming om de geluidsopnames te herwerken en uit te brengen. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Yasmine, in het echte leven bekend als Hilde Rens, stapte op 25 juni 2009 uit het leven. Familie, vrienden en fans bleven in shock achter. Yasmine liet een rijk gevuld repertoire achter dat tot op vandaag op de radio te horen is.

Nu, acht jaar na haar dood, zal ook een "nieuw" nummer op de radiozenders te horen zijn: "Kwart voor tijd". Yasmine zong het in 2008 in, een jaar voor ze stierf. De familie van de zangeres heeft de toestemming gegeven om de geluidsopnames van toen te herwerken en uit te brengen. Morgen zal het nummer voor het eerst te horen zijn in "Spits" op Radio 2, kort na het nieuws van 17 uur. Later in de uitzending volgt nog een interview met Ronald Van Huffel en Luc Standaert, die aan de single meewerkten.

Happen naar adem

Yasmine nam het nummer destijds op als een demo, nu is het op muziek gezet. Muzikant Eric Melaerts, een boezemvriend van Yasmine en producer van onder meer Yasmines platen "Blauw" en "Yasmine" werkte er aan mee.

"Het was raar om de stem te horen van iemand die al acht jaar dood is", reageert hij in "Het Nieuwsblad". "In de studio was het soms echt happen naar adem. Maar het is wel een sterke song geworden. Donker, heel erg zoals ze was."

Melaerts vond het niet gemakkelijk om aan het nummer mee te werken, maar hij vindt het naar eigen zeggen wel kunnen dat een nieuw nummer van Yasmine uitgebracht wordt, "omdat de opbrengst naar Make-A-Wish gaat".

Zangeres en presentatrice Geena Lisa is heel benieuwd om het nieuwe nummer te horen, zegt ze in de krant. "Yasmine zal zeker met hart en ziel aan dit nummer hebben gewerkt. Dan is het fijn dat het is afgewerkt."

Eric Melaerts: "Dit is 100 procent Yasmine"

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Meest gelezen